Dan zdravja Črna 2024

V sredo, 29.5.2024 sta med 16.30 in 18.30 uro na stadionu NK Peca v črni na Koroškem potekala Dan za zdravje in Dan za spremembe. Pri izvedbi dogodka je sodelovalo kar nekaj lokalnih, pa tudi regijskih organizacij, tako javnih zavodov kot nevladnih organizacij, ki so obiskovalcem dogodka nudile različne aktivnosti.

Občina Črna na Koroškem je kot glavni organizator odlično poskrbela za najmlajše, ki so se lahko zabavali na napihljivem gradu ali ustvarjali na otroških delavnicah. NK Peca je pripravil spretnosti poligon in igranje nogometa; Društvo diabetikov mežiške doline je zainteresiranim občanom izmerilo krvni sladkor, tlak ter kisik v krvi, na eni izmed stojnic pa je bilo možno opraviti še analizo telesne sestave s tehtnico Tanita. Zdravstveno vzgojni center Ravne na Koroškem je predstavljal prostovoljstvo ter različne lokalne in regijske vire pomoči v primeru duševnih stisk. Svoje delo in poslanstvo so predstavljali tudi člani Koronarnega društva mežiške doline ter Združenje multiple skleroze, podružnica Koroška. Center za usposabljanje, delo in varstvo Črna je poskrbel za zdravo osvežitev v obliki okusnih jogurtovih smoothijev s sadjem, ki so jih pripravili skupaj s svojimi varovanci. 

NIJZ OE Ravne na Koroškem se je Dnevu zdravja v Črni tokrat pridružil s kar nekaj aktivnostmi, predvsem za otroke, ki so lahko izbirali med igranjem starih iger (gumitvist,…) ali pa talne družabne igre Srečna dolina. Lahko so sestavili tematsko 3D igralno kocko iz kartona, reševali tematske križanke in rebuse, obiskali pa sta jih tudi naši maskoti, Mici in Bica, ki promovirata zdrav življenjski slog, s poudarkom na zmanjševanju tveganj povezanih  s svincem. Več njunih prigod, koristnih informacij o svincu ter vsebin za otroke lahko najdete na naši novi spletni strani.  

Podobne vsebine

Pomlad, ki nam je v začetku aprila postregla s sončnimi in toplimi dnevi, je naravo prebudila iz zimskega spanja in nas povabila, da zavihamo rokave in zakorakamo v novo sezono druženja v naravi, urejanja okolice in vrtnarjenja.
Globoko smo zakorakali v pomlad, okolica se počasi segreva in pred vrati je sezona urejanja okolice in izvajanja najrazličnejših opravil v naravi.
Skip to content